Αυξημένη ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 18:40

Φέτος η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερους τουρίστες από κάθε άλλη χρονιά, τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά τα εγκαίνια της Εκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα 2007", στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Απριλίου.

«Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να επιτύχει μια εντυπωσιακή απογείωση μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι αυθαίρετη.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη σειρά από μικρές, μεγάλες και πολύ μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, νέες υποδομές, που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και που πρόκειται να συμβάλλουν καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό, στον εμπλουτισμό και στη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών θα διαμορφώσει το νέο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού, που θα κυριαρχήσει μετά το 2010. Κατά συνέπεια, σήμερα δεν εργαζόμαστε μόνο για το σήμερα. Εργαζόμαστε εξίσου και για το αύριο. Διασφαλίζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις έτσι ώστε ο ελληνικός τουρισμός να σπάει κάθε χρόνο το ρεκόρ αφίξεων και να προσφέρει όλο και καλύτερες υπηρεσίες προς όλους τους επισκέπτες της Ελλάδας», υπογράμμισε η κα Πετραλιά.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσίασε το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Βορείου και Κεντρικής Πίνδου, που μαζί με την Εύβοια είναι τιμώμενη περιοχή. Το Πρόγραμμα, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος παραμένει ανοικτό και σύντομα θα ενταχθεί και νέος Νομός, αυτός της Φλώρινας. Ο κ. Φώλιας διευκρίνισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει κάθε Νομός που «ακουμπάει» στον ορεινό όγκο της Πίνδου με περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 650 μέτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα