General Motors: Πιθανή η συνεργασία με την Delphi

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 09:10

ΔΥΝΑΤΗ είναι ακόμη η επίτευξη συμφωνίας με την Delphi Corp. τη μεγαλύτερη προμηθεύτρια μερών αυτοκινήτων της General Motors Corp, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, για να εξέλθει της χρεοκοπίας, παρά την προοπτική της μη συμμετοχής επενδυτών.

«Είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της General Motors, Rick Wagoner, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σαγκάη, συμπληρώνοντας: «Αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει το πρόβλημα σε λύση».

Η GM αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο για μία απεργία που ενδέχεται να σταματήσει την παραγωγής της στις ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Delphi Corp, ότι η έξοδός της από τη χρεοκοπία ενδέχεται να καθυστερήσει, επειδή η Cerberus Capital Management LP είναι πιθανόν να ματαιώσει το σχέδιο επένδυσης 3,4 δισ. δολ. για τον έλεγχο της εταιρείας. Οι διαπραγματεύσεις με τους τέσσερις εταίρους της Cerberus για την προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της Appaloosa Management LP, θα συνεχιστούν, ανακοίνωσε χθες η Delphi που εδρεύει στο Μίτσιγκαν.

Η GM, την οποία ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος η Toyota Motor Corp., κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου, μπορεί να αυξήσει την παραγωγής έως 1,7 εκατ. από περίπου 900.000 οχήματα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού, πιέζει τα περιθώρια. Οι τιμές των αυτοκινήτων μειώθηκαν έως 7% στη χώρα το πρώτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα