Alpha Bank: Αναμένει υπερδιπλασιασμό κερδών ανά μετοχή το 2010

Επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 10:00
UPD:10:04

Σε υπερδιπλασιασμό των κερδών ανά μετοχή το 2010 προσβλέπει η Alpha Bank, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτριος Μαντζούνης, κατά την 3η Επενδυτική Ημερίδα της Alpha Bank στο Βουκουρέστι.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές και αναλυτές ξένων οίκων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η επιλογή της τοποθεσίας για την παρουσίαση υπογραμμίζει τη στρατηγική της Alpha Bank να εξελιχθεί σε τράπεζα αναφοράς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επιπλέον δίδει έμφαση στη σημασία της Ρουμανίας για την επιτυχή εφαρμογή της επιχειρησιακής αναπτύξεως του Ομίλου στην περιοχή.

«Λόγω της υψηλής κερδοφορίας μας στην περιοχή, η οποία ανήλθε ήδη σε 70 εκατ. Ευρώ το 2006, αλλά και της αποκτηθείσης εμπειρίας στην ίδρυση νέων Καταστημάτων στις χώρες αυτές, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις μας στην περιοχή, έτσι ώστε να διαθέτουμε ένα δίκτυο περίπου 870 καταστημάτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας», δήλωσε ο κ. Μαντζούνης.

Είπε ακόμη ότι η Alpha Bank αποφάσισε την ίδρυση καταστημάτων στην Ελλάδα σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος λόγω δημογραφικών εξελίξεων.

Παράλληλα, η τράπεζα σχεδιάζει την αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων με στόχο την εξειδίκευσή τους στην εξυπηρέτηση νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων και την ανάληψη της εξυπηρετήσεως των μεγαλύτερων επιχειρήσεων από 10 υπό ίδρυση Επιχειρηματικά Κέντρα.

«Στο πλαίσιο αυτό, η κερδοφόρος ανάπτυξή μας αναμένεται να συνεχισθεί και, με 1.300 Καταστήματα και 17.000 εργαζομένους, προσβλέπουμε σε υπερδιπλασιασμό των κερδών μας ανά μετοχή το 2010», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank.

Οι προοπτικές της Alpha Bank για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι σταθερά θετικές, συνέχισε ο κ. Μαντζούνης, καθώς αυξάνεται η ευημερία σε όλες τις οικονομίες της περιοχής. Η στρατηγική της Alpha Bank σύμφωνα με την “Agenda 2010” βασίζεται σε δύο πυλώνες:

• Συνεχής έμφαση στην ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα.

• Επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω ταχείας αναπτύξεως δικτύου Καταστημάτων.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η φιλόδοξη αυτή στρατηγική υλοποιήθηκε με συνέπεια το 2006, καθώς η Alpha Bank πέτυχε αύξηση των καθαρών κερδών ανά μετοχή κατά 27%, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την επιβεβαίωση των κατωτέρω βασικών στόχων:

• Αύξηση των καθαρών κερδών ανά μετοχή κατά τουλάχιστον 20% για την περίοδο 2007-2010.

• Μείωση του λόγου κόστους προς έσοδα σε περίπου 42% το 2010.

• Επίτευξη αποδόσεως ιδίων κεφαλαίων μεγαλύτερης του 28% το 2010.

Η Alpha Bank αναθεώρησε τα επενδυτικά της σχέδια επιδιώκοντας ταχύτερη διείσδυση στην περιοχή δημιουργώντας ένα δίκτυο 870 καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων 100 καταστημάτων στην Τουρκία μέχρι το 2010, με το συνολικό αριθμό των καταστημάτων στον Όμιλο να πλησιάζει τα 1.300. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρθηκε, επιβεβαιώνεται ο στόχος για μερίδιο αγοράς 10% στην περιοχή εκτός Τουρκίας, με το 25% των συνολικών κερδών του Ομίλου μέχρι το τέλος της δεκαετίας να προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Alpha Bank, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους της για επέκταση στην περιοχή, καθώς και τις αβεβαιότητες σχετικά με τις εξελίξεις στις αγορές αυτές, εκτιμά ότι το σταθμισμένο για κινδύνους ενεργητικό αναμένεται να αυξηθεί πλέον του 15% ετησίως και, καθώς το ποσοστό των διανεμομένων κερδών θα πλησιάζει το 50%, ο δείκτης επάρκειας κεφαλαίων πρώτης διαβαθμίσεως (Tier I) θα διατηρηθεί κοντά στο 8% περίπου, επιτυγχάνοντας έτσι απόδοση ιδίων κεφαλαίων μεγαλύτερη του 28% το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα