Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Ακρόπολις ΑΕΠΕΥ

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 12:18
UPD:12:23

ΕΝΩΠΙΟΝ των αρμοδίων δικαστηρίων θα προσβάλει η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της και τέθηκε σε εκκαθάριση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/19/1325258.htm .

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «οι παραδοχές της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι ουσιαστικά και νομικά ατεκμηρίωτες και εσφαλμένες όπως θα καταδειχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωσή της, η Ακρόπολις ΑΕΠΕΥ αναφέρει επίσης τα εξής:

«Οι συναλλαγές επί Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) που πραγματοποιούσε επί σειρά ετών η εταιρεία μας, διενεργούντο πάντοτε στην εξωχρηματιστηριακή αγορά και εκκαθαρίζοντο από την Τράπεζα της Ελλάδος, απόδειξη της νομιμότητας και της διαφάνειας των συναλλαγών αυτών. Πώς είναι συνεπώς δυνατόν σήμερα και ετεροχρονισμένα να “ανακαλύπτει” η ΕΚ παραβάσεις στο εύρος διακύμανσης των τιμών στις συναλλαγές μέσω ΗΔΑΤ, στην οποία δεν υπήρξαμε ποτέ μέλος, γεγονός το οποίο πολύ καλά γνωρίζει η Ε.Κ. ¶λλωστε, από το έτος 2000 η Ε.Κ. έχει διενεργήσει ελέγχους για τις συναλλαγές της εταιρείας μας σε ΟΕΔ, χωρίς ποτέ να εντοπιστεί η οποιαδήποτε παράβαση.

- Η νηφάλια και αντικειμενική αξιολόγηση και εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ΤΕΑΔΥ δεν έχει υποστεί οιαδήποτε ζημία όπως ανακριβώς υποστηρίζει η Ε.Κ.

- Τέλος, ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι όλα τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά, βρίσκονται κατατεθειμένα σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και η είσπραξη τους μετά την απόφαση της Ε.Κ. θα γίνει με βάση τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα