Νέο ρεκόρ εξαετίας

Από τις υψηλότερες των προβλέψεων εταιρικές κερδοφορίες
Σάββατο, 21 Απριλίου 2007 00:01

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΛΙ του μήνα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταρρίπτοντας νέο υψηλό ρεκόρ εξαετίας, ενώ η Wall Street απολαμβάνει το καλύτερο απριλιάτικο ράλι σε μία τετραετία, με τον Dow Jones να οδεύει προς τις 13.000 μονάδες. Το άρμα της ανόδου έσυραν οι υψηλότερες των προβλέψεων εταιρικές κερδοφορίες και οι προσδοκίες για επικείμενες επιχειρηματικές συμφωνίες στην Ευρώπη.

Ο Dow Jones οδεύει προς το καλύτερο ράλι του Απρίλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στοχεύει στις 13.000 μονάδες, με τη βοήθεια μεγάλων επιχειρήσεων του βιομηχανικού και χρηματοοικονομικού κλάδου, εν μέσω θετικών εκπλήξεων από αποτελέσματα τριμήνου.

Πρωταγωνίστριες είναι οι μετοχές των Caterpillar, Honeywell International και American Express, οι οποίες στέλνουν τον Dow Jones στο τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ της εβδομάδας.

Σε υψηλό εξαετίας ο Nasdaq και ο Standard & Poor's 500 μετά και την άνοδο των καθαρών κερδών της Google στο πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 1,3%, στις 1.580,02 μονάδες, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,88%, στις 6.497,20 μονάδες, ο CAC 40 κατά 2,20%, στις 5.957,45 μονάδες, και ο DAX κατά 1,52%, στις 7.353,12 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η AllianceBoots, η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων της Βρετανίας, η οποία έλαβε βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς ύψους 21,8 δισ. δολαρίων από την Terra Firma Capital Partners του Guy Hands.

Επίσης, η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» ότι θα ακολουθήσει συγχώνευσή της με τη UniCredit.

Κέρδη και για τη Vallourec, μετά και τις φήμες που τη θέλουν να εξαγοράζεται από την ArcelorMittal, τη μεγαλύτερη αλουμινίου παγκοσμίως.

«Η εικόνα παραμένει θετική. Δεδομένης της μεγάλης κινητικότητας γύρω από τις συμφωνίες, η αγορά είναι λογικό να βρίσκει σταθερά στηρίγματα», δηλώνουν αναλυτές.

Οι εξαγορές βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να αγγίξει πάλι τα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2000, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Από την αρχή του έτους το ύψος των ανακοινωθέντων deals στην Ευρώπη αγγίζει τα 668 δισ. δολάρια.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα