Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα εταιρειών στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομία και ώθησαν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. σημείωναν κέρδη.

Οι μετοχές της BHP Billiton οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων. Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας, σημείωναν κέρδη, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα στη Ν. Υόρκη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,7%, φθάνοντας στις 148,54 μονάδες στις 9:48 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, με τους 10 κλάδους που τον αποτελούν, να σημειώνουν κέρδη. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, με τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Κορέα να οδεύουν προς νέα υψηλά.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 17.622,81 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Nippon Steel Corp. και της JFE Holdings Inc., των δύο μεγαλύτερων μεταλλουργιών της χώρας, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei, ότι τα προ φόρων κέρδη ενδέχεται να αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ.

Στα ύψη αναρριχήθηκαν την Παρασκευή 20 Απριλίου οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση των κερδών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Caterpillar Inc. και της American Express Co., που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,2%, ενώ ο Standard & Poor's 500 Index κέρδισε 0,9%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο 1,5%. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 1,8%, ο μόλυβδος κατά 2,5% και ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 2,3%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου, αναρριχήθηκε 2,5% στις 20 Απριλίου για να κλείσει στα 63,38 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), εν μέσω ανησυχιών για τις προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής, που ενδέχεται να επηρεάσουν τις προμήθειες. Τα συμβόλαια του αργού για τον Ιούνιο, διαπραγματεύθηκαν πρόσφατα στα 63,98 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα