AstraZeneca: 15,2 δισ. δολ.. για την εξαγορά της MedImmune

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 09:52

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων, MedImmune Inc. αντί του ποσού των 15,2 δισ. δολ. σε μετρητά, με στόχο την απόκτηση εμβολίων για τη γρίπη και άλλων σκευασμάτων και βρέφη, έκλεισε η AstraZeneca Plc.

Οι επενδυτές της MedImmune θα λάβουν 58 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της AstraZeneca που εδρεύει στο Λονδίνο. Η τιμή είναι 21% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της MedImmune στις 20 Απριλίου και στα 48,01 δολ. ανά μετοχή. Η MedImmune έθεσε εαυτώ προς πώληση μετά την πίεση που δέχθηκε από τους μετόχους της, συμπεριλαμβανομένου και του Carl Icahn.

H AstraZeneca είχε καθυστερήσεις για τέσσερα πειραματικά προϊόντα της πέρυσι. Πέρυσι το καλύτερο σε πωλήσεις σκεύασμα της MedImmune απέφερε 1,1 δισ. δολ. και η εταιρεία είπε στις 9 Απριλίου ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο από το εν λόγω σκεύασμα αυξήθηκαν 9% έως 10%.

Συμπεριλαμβανομένων των μετρητών, περίπου 340 εκατ. δολ., η τιμή εξαγοράς είναι περίπου 15,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της AstraZeneca.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία δημιουργήθηκε το 1999 από τη συγχώνευση της Astra AB και της βρετανικής Zeneca Plc.

Σήμερα η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στο 1,56 δισ. δολ. 1,02 δολ. ανά μετοχή από 1,43 δισ. δολ. ή 90 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 1,52 δισ. δολ. ή 1 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 6,97 δισ. δολ. υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 6,74 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της MedImmune έχουν σημειώσει άνοδο 27% από τις 11 Απριλίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία ανακοινώσει ότι σκέφτεται την πώλησή της και σημείωσαν άνοδο 48% φέτος, υπερβαίνοντας την άνοδο 7,9% των μετοχών των 20 εταιρειών που απαρτίζουν τον Amex Biotech Index.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της MedImmune συμπεριλαμβάνουν την Goldman Sachs Group με 11%, την T. Rowe Price με 7,6% και την Fidelity Management με 4,9%, βάσει των στοιχείων του Bloomberg News. Σύμβουλος της MedImmune στην εμπορική συμφωνία ήταν η Goldman Sachs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα