Morgan Stanley: Επικεφαλής ο Stephen Roach στην Ασία

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 12:54

ΠΡΟΕΔΡΟΣ του σκέλους της Morgan Stanley στην Ασία, θα καταστεί ο Stephen Roach, ο οικονομολόγος που προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα περιοριστεί, ωθώντας σε περισσότερες εξαγορές και πωλήσεις μετοχών στην Κίνα.

Ο Roach, 61 ετών, θα αναλάβει τη θέση αυτή τον Ιούνιο και θα μετακομίσει στο Χονγκ Κονγκ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Morgan Stanley μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ίδιος θα αντικαταστήσει τον Alasdaiar Morrison ο οποίος συνταξιοδοτείται αυτόν τον μήνα.

Ο επί 25 χρόνια βετεράνος της Morgan Stanley, Roach, επανέλαβε πολλές φορές τα προηγούμενα έτη ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα παραμείνει στάσιμη, εκτός και εάν συνεχιστεί η επέκταση. Ο Roach που προβλέπει ότι η Κίνα θα υπερβεί της ΗΠΑ, ως χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην παγκόσμια ανάπτυξη έως το 2025, προειδοποίησε στις 20 Απριλίου, ότι αποτυχία του περιορισμού δανεισμού και των επενδύσεων, ενδέχεται να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό την οικονομική έκρηξη.

Στόχος του Roach στην Ασία θα είναι η διαχείριση των σχέσεων με τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τους πελάτες στην περιφέρεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Morgan Stanley επεκτείνεται στις ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, της Κορέας και της Ινδονησίας. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 425 εκατ. δολ. γι ατην αγορά του joint venture της στην Ινδία με την JM Financial, ώστε να εργαστεί μόνη της στη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου.

Στις 18 Απριλίου, η δεύτερη σε μέγεθος χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε από την HSBC Holdings Plc τον Blair Pickerell για να ηγηθεί του σκέλους των επενδυτικών κεφαλαίων στην Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα