Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα αυξήσουν τους λογαριασμούς καυσίμων στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, περιορίζοντας τη ζήτηση για αυτοκίνητα, κομπιούτερ και κινητά τηλέφωνα, που παράγονται στην περιφέρεια. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hynix Semiconductor Inc.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,2%, φθάνοντας στις 147,42 μονάδες στις 10:41 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, περιορίζοντας την άνοδο 0,5% των δύο ημερών. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225, υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 17.345,22 μονάδες. Οι μετοχές της Kao Corp. κινήθηκαν πτωτικά, μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη.

Στη Ν. Κορέα σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε ο δείκτης Kospi, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Posco, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Maeil Business Newspaper» ότι η Woori Bank ενδέχεται να αυξήσει το μερίδιό της στη χαλυβουργία, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις άμυνές της έναντι δυνητικών προσφορών εξαγοράς.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) στα χαμηλότερα επίπεδα για πρώτη φορά σε οκτώ ημέρες, μετά την άνοδο του αργού πετρελαίου και των μεγαλύτερων ανησυχιών ότι οι αθετήσεις των δανείων αγοράς κατοικιών θα αυξηθούν.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου αναρριχήθηκε 2,8%, φθάνοντας στα 65,89 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι εξαγωγές από τη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής, θα διαταραχθούν, καθώς οι αντιδράσεις για τις προεδρικές εκλογές σπείρουν μεγαλύτερη βία. Υψηλότερες τιμές καυσίμων ενδέχεται να βλάψουν τη ζήτηση για τα ασιατικά αγαθά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τις δύο μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα