Koντά στα υψηλότερα τριών εβδομάδων το αργό

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 07:18

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του πάνω από τα 65 δολ. το βαρέλι χθες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η σύγκρουση στη Νιγηρία ενδέχεται να διαταράξει τις προμήθειες κατά τη διάρκεια της ζήτησης βενζίνης την καλοκαιρινή περίοδο στις ηΠΑ.

Η βία στο Port Harcourt, στην καρδιά του Δέλτα του Νίγηρα, είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο έξι ανθρώπων μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αλλες επιθέσεις στην περιφέρεια ανάγκασαν την Royal Dutch Shell Plc να μειώσει σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής της στη Νιγηρία, την πέμπτη σε μέγεθος χώρα προμηθειών αργού πετρελαίου των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 65,70 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:12 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,78 δολ., ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 65,89 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για μελλοντικά συμβόλαια, από τις 2 Απριλίου.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 67,99 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 11:05 π.μ., στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα