Akzo Nobel: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων

Από τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές
Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 10:47

ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τις εκτιμήσεις κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η Akzo Nobel NV, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής χρωμάτων στον κόσμο, καθώς η μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές, εξισορρόπησαν τη συρρίκνωση από την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 246 εκατ. ευρώ από 249 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ολλανδία. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 205 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 1,6 δισ. ευρώ (2,16 δισ. δολ.) αγοράζοντας περίπου το 10% των ιδίων μετοχών.

Τον Μάρτιο η Akzo Nobel συμφώνησε να πουλήσει το σκέλος φαρμάκων της στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, Schering-Plough Corp., λέγοντας ότι τα έσοδα θα τη χρησιμοποιήσει για την επέκταση των πιο κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στα χημικά και τις βαφές.

Οι πωλήσεις της, εξαιρουμένης της δραστηριότητας παραγωγής φαρμάκων, που πουλήθηκε, αυξήθηκαν 1%, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της Akzo Nobel, που παράγει βαφές για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και χημικά για πισίνες, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο περίπου 24%, φθάνοντας στα 57,15 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα να έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 18 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Chemicals Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα