Απώλειες για το σιτάρι στο Χρηματιστήριο του Σικάγο

Μετά την έκθεση του USDA για την πορεία των καλλιεργειών
Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 12:07

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν τα συμβόλαια του σταριού στο Χρηματιστήριο του Σικάγο, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι η εσοδεία του χειμώνα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το προηγούμενο έτος, περιορίζοντας τις ανησυχίες για ζημίες των καλλιεργειών από τον ψυχρό καιρό.

Περίπου το 54% του χειμερινού σταριού ήταν σε καλή ή εξαιρετική κατάσταση έως τις 22 Απριλίου, από 55% την προηγούμενη εβδομάδα και 71% την 1η Απριλίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Πριν από ένα χρόνο μόλις το 39% της εσοδείας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, μήνες μετά την ξηρασία στα νότια της περιοχής Great Plains.

Τα συμβόλαια του σταριού για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησαν έως 9,5 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 4,96 δολ. ανά μπούσελ και διαπραγματεύθηκαν στα 4,9725 δολ. κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Σικάγο, στις 11:13 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Η τιμή του την εβδομάδα που πέρασε σημείωσε άνοδο 5,1%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι παγετός στα κεντρικά των ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου, ενδέχεται να καταστρέψει τις καλλιέργειες.

Οι θερμοκρασίες υποχώρησαν περίπου στους -8 βαθμούς Κελσίου για λίγες ώρες σε μερικά σημεία των κεντρικών ΗΠΑ στις 7 Απριλίου. Ζημιές μπορούν να προκληθούν εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρηθούν πάνω από δύο ώρες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του καλαμποκιού, μετά από διαφορετική έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που έδειξε καθυστερήσεις στη σπορά. Οι Αμερικανοί αγρότες έσπειραν 11% καλαμποκιού έως τις 22 Απριλίου, μόνο το ήμισυ από το προηγούμενο έτος.

Τα συμβόλαια του καλαμποκιού για παράδοση τον Ιούλιο, σημείωσαν άνοδο έως 3,75 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 3,6775 δολ. ανά μπούσελ, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Σικάγο. Τα συμβόλαια, στις 11:22 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 3,66 δολάρια.

Απώλειες έως 8,5 σεντς σημείωσαν τα συμβόλαια της σόγιας, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 7,295 δολ. ανά μπούσελ και διαπραγματεύθηκαν στα 7,3075 δολ. την ίδια ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα