Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 08:38

* ΕΞΠΡΕΣ: "Περικοπές δαπανών 430 εκ. ασπίδα στον προϋπολογισμό. Απόφαση Γ. Αλογοσκούφη για διατήρηση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλχημείες με το έλλειμμα. Τρικ με έσοδα-δαπάνες 5,5 δισ. το 2006. Αναθεωρούν τώρα τον προϋπολογισμό του 2007 - Έκτακτες περικοπές 430 εκατ.".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Χέρι στα στεγαστικά δάνεια βάζει τώρα η εφορία. Αυστηρές οδηγίες για την είσπραξη των χρεών και των δηλώσεων ΦΠΑ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόταση για εποπτική αρχή στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύσταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνα, στην κυβέρνηση".

Περικοπές

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Πρόσθετη "δικλίδα ασφαλείας", μέσω της περαιτέρω συγκράτησης δαπανών ύψους 430 εκατ. ευρώ, θέτει η κυβέρνηση στον εφετινό προϋπολογισμό. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έστειλε χθες σαφές μήνυμα ότι "δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή", η οποία μάλιστα πρέπει να επιταχυνθεί μετά την απόφαση του Eurogroup για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς το 2010".

Εφορία

Το ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "Χέρι στα στεγαστικά δάνεια, που χορηγούν οι τράπεζες, επιχειρεί να βάλει η εφορία, καλώντας τα πιστωτικά ιδρύματα να παρακρατούν μέρος του δανείου στην περίπτωση που ο πωλητής του ακινήτου είναι οφειλέτης του Δημοσίου. Η παρακράτηση θα γίνεται κατά την εκταμίευση του δανείου και θα αποδίδεται με επιταγή στο Δημόσιο εντός δύο μηνών από τη σύνταξη του σχετικού συμβολαίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα