Balfour-Lynn: 4 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή ξενοδοχείων

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 11:30

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει περίπου 2 δισ. λίρες στερλίνες (4 δισ. δολ.) μέσω δημόσιας εγγραφής, κάνει η Richard Balfour-Lynn, η βρετανική εταιρεία επενδύσεων στο real estate, προσφέροντας μετοχές του πρώτου επενδυτικού τραστ real estate για ξενοδοχεία.

Η εταιρεία, που θα ονομάζεται Vector Hospitality, θα περιλαμβάνει 71 ξενοδοχεία στη Βρετανία που σήμερα έχουν στην κυριότητά τους δύο εταιρείες που διαχειρίζεται η Balfour-Lynn και η Royal Bank of Scotland Plc, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Τα ξενοδοχεία είναι αξίας περίπου 2,6 δισ. λιρών Αγγλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι, φθάνοντας τα 21,1 δισ. ευρώ (29 δισ. δολ.), καθώς εταιρείες, όπως η Accor SA πούλησαν ακίνητα για να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις υπηρεσίες διοίκησης. Η παρουσίαση φέτος των REIT στη Βρετανία και τη Γερμανία θα επιτρέψει στους επενδυτές, όπως στην Balfour-Lynn να εισάγει ξενοδοχεία στο Χρηματιστήριο καταβάλλοντας λιγότερους φόρους.

Η πώληση μετοχών ενδέχεται να αρχίσει τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση και η Vector θα χρησιμοποιήσει μέρος από τα κεφάλαια που θα αντλήσει για εξαγορές. Μετά τη δημόσια εγγραφή, η εταιρεία θα κάνει αίτηση να καταστεί REIT και επιθυμεί να ολοκληρώσει την μετατροπή το συντομότερο δυνατόν.

Ο Balfour-Lynn, 53 ετών, είναι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Marylebone Warwick Balfour Group Plc και επικεφαλής της Alternative Hotel Group, της εταιρείας που αγόρασε πέρυσι την αλυσίδα ξενοδοχείων De Vere Group Plc. Ο David Michels, πρώην ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Hilton Group Plc, θα μετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Vector και θα βοηθήσει στο θέμα σχέσεων με τους διαχειριστές των ξενοδοχείων της.

Η Vector θα έχει ξενοδοχεία με συνολική δυναμικότητα 10.781 δωματίων που διαχειρίζονται εταιρείες όπως η Hilton Hotels Corp., η Marriott International Inc., η Thistle Hotels Ltd. και η Rezidor Hotel Group AB. Τα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνουν τέσσερα που βρίσκονται κοντά στο Λονδίνο, το Cumberland, το Park Inn Heathrow, το Victoria and Albert και το Waldorf Hilton.

Οι εξαγορές ξενοδοχείων αυξήθηκαν 38% πέρυσι, φθάνοντας τα 70 δισ. δολ. καθώς η ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, τόνωσε τις δραστηριότητες για ταξίδια ψυχαγωγίας. Οι αποδόσεις από την κυριότητα ξενοδοχείων συγκριτικά με άλλες επενδύσεις προσήλκυσαν 3 δολ. για κάθε 1 δολ. ιδιοκτησίας ξενοδοχείων που υπήρχαν διεθνώς το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jones Lang LaSalle Inc.

Η Deutsche Bank AG ήταν σύμβουλος της Balfour-Lynn στην πώληση μετοχών και θα διαχειριστεί τη συναλλαγή. Η Goldman Sachs Group Inc., η UBS AG, η Citigroup Inc. και η JPMorgan Cazenove συνεργάζονται με την γερμανική τράπεζα για τη δημόσια εγγραφή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα