Aggreko: Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών σε 10 χρόνια

Μετά την ανακοίνωση για ουσιαστικά υψηλότερα κέρδη
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 11:51

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου μιας δεκαετίας, σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της Aggreko Plc, της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενεργείας του φετινού Super Bowl, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης ενδέχεται να είναι «ουσιαστικά» υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 44 πένες, ποσοστό 8,6%, φθάνοντας στις 557,5 πένες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Δεκεμβρίου του 1997 και διαπραγματεύθηκαν στις 550,75 πένες η μία στις 8:31 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρείας στην Ευρώπη ήταν σημαντικά υψηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας φορητών σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας και γεννητριών.

«Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Rupert Soames, σε συνέντευξη που παραχώρησε, συμπληρώνοντας: «Δημιουργούμε πολλές μονάδες για να καλύψουμε τη ζήτηση και οι τιμές είναι υγιείς».

Η Aggreko, που επίσης προμήθευσε με γεννήτριες την παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας Harry Potter και της Order of the Phoenix, αύξησε τις επενδύσεις στον τομέα κατά 2/3 πέρυσι για να καλύψει τη ζήτηση για κλιματιστικά συστήματα και γεννήτριες από την Τανζανία και από άλλες περιοχές της Αφρικής που επλήγησαν από ξηρασία. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών των ΗΠΑ χρησιμοποιούν περισσότερο εξοπλισμό της Aggreko προκειμένου να διατηρήσουν τη λειτουργία των γηραιών διϋλιστηρίων τους περισσότερο.

Σήμερα η άνοδος των μετοχών οδήγησε σε άνοδο 51% το τελευταίο εξάμηνο και η χρηματιστηριακή αξία διαμορφώθηκε στο 1,48 δισ. λίρες στερλίνες (2,96 δισ. δολ.). Σήμερα οι μετοχές της Aggreko σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης του FTSE 250.

«Ο όμιλος έκανε πολύ δυνατή έναρξη το 2007», ανέφερε στη σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της εταιρείας, Philip Rogerson, συμπληρώνοντας: «Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει τώρα ότι τα κέρδη της εταιρείας θα είναι ουσιαστικά υψηλότερα από τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς».

Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν νωρίτερα ότι στο σύνολο της χρήσης τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας θα ήταν 95,7 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τη συνέντευξη του Soames. Τώρα βρίσκονται στα 108-110 εκατ. λίρες, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, συμπλήρωσε ο ίδιος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα