Πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 12:09
UPD:12:27

Την πρώτη φάση του Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Η κατάρτιση του προγράμματος έγινε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 3468/2006 για την «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ΣΗΘΥΑ».

Με την υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η υλοποίηση της Α’ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών, ως εξής:

1) Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σταθμών του προγράμματος θα γίνει με την ακόλουθη χρονική αλληλουχία:

Χρονική κλιμάκωση

• Έως την 31.12.2007, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα από φωτοβολταϊκούς σταθμούς με άδεια παραγωγής ανέρχεται έως το 50% της συνολικής ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή 250 ΜWpeak, για τα δε Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς από φωτοβολταϊκούς σταθμούς (με άδεια παραγωγής, απόφαση εξαίρεσης ή απαλλασσόμενοι από τις υποχρεώσεις αυτές) έως 100 ΜWp.

• Έως την 31.12.2008, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα από φωτοβολταϊκούς σταθμούς με άδεια παραγωγής ανέρχεται έως το 70% της συνολικής ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή 350 ΜWp, για τα δε Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς από φωτοβολταϊκούς σταθμούς (με άδεια παραγωγής, απόφαση εξαίρεσης ή απαλλασσόμενοι από τις υποχρεώσεις αυτές) έως 140 ΜWp.

• Έως την 31.12.2009, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα από φωτοβολταϊκούς σταθμούς με άδεια παραγωγής ανέρχεται έως το 90% της συνολικής ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή 450 ΜWp, για τα δε Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η συνολική αδειοδοτημένη ισχύς από φωτοβολταϊκούς σταθμούς (με άδεια παραγωγής, απόφαση εξαίρεσης ή απαλλασσόμενοι από τις υποχρεώσεις αυτές) έως 180 ΜWp.

2) Στο Διασυνδεμένο Σύστημα η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σταθμών σε MWp θα γίνεται με την ακόλουθη γεωγραφική κατανομή ανά Διοικητική Περιφέρεια.

Γεωγραφική κατανομή ανά Διοικητική Περιφέρεια



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα