Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από Moody's

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 12:48

Στην αναβάθμιση του μακροχρόνιου rating της Τράπεζας Πειραιώς κατά τρεις βαθμίδες, σε Α1 από Baa1, προέβη σήμερα ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης Moody’s.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, ο διεθνής οίκος προχώρησε στη μεταβολή της πιστοληπτικής αναβάθμισης της Τράπεζας Πειραιώς λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη χρηματοοικονομική ισχύ της και τη θέση της σήμερα στην τραπεζική αγορά.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος Moody’s αναβάθμισε και το rating της χρηματοοικονομικής ισχύος της «Πειραιώς» σε C από C-, όπως και το βραχυπρόθεσμο rating σε Prime-1 από Prime-2.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η οποία προχώρησε στην εφαρμογή των νέων μεθοδολογιών διαβάθμισης των τραπεζών Joint Default Analysis και BFSR, «η μεγαλύτερη αναβάθμιση αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας η μακροχρόνια διαβάθμιση αυξήθηκε κατά 3 βαθμίδες σε Α1 από Βaa1, αντανακλώντας την κατά μία βαθμίδα αύξηση της Χρηματοοικονομική της Ισχύος (BFSR) σε C όπως επίσης και την πολύ μεγάλη πιθανότητα στήριξής της δεδομένου του μεγάλου μεριδίου της Τράπεζας στην εγχώρια τραπεζική αγορά».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σημαντικά βελτιωμένη πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους άντλησης κεφαλαίων, αλλά και στη μεγάλη διεύρυνση των θεσμικών επενδυτών που επενδύουν σε πιστωτικούς τίτλους της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα