Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 12:48

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από Moody's

Στην αναβάθμιση του μακροχρόνιου rating της Τράπεζας Πειραιώς κατά τρεις βαθμίδες, σε Α1 από Baa1, προέβη σήμερα ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης Moody’s.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, ο διεθνής οίκος προχώρησε στη μεταβολή της πιστοληπτικής αναβάθμισης της Τράπεζας Πειραιώς λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη χρηματοοικονομική ισχύ της και τη θέση της σήμερα στην τραπεζική αγορά.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος Moody’s αναβάθμισε και το rating της χρηματοοικονομικής ισχύος της «Πειραιώς» σε C από C-, όπως και το βραχυπρόθεσμο rating σε Prime-1 από Prime-2.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η οποία προχώρησε στην εφαρμογή των νέων μεθοδολογιών διαβάθμισης των τραπεζών Joint Default Analysis και BFSR, «η μεγαλύτερη αναβάθμιση αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας η μακροχρόνια διαβάθμιση αυξήθηκε κατά 3 βαθμίδες σε Α1 από Βaa1, αντανακλώντας την κατά μία βαθμίδα αύξηση της Χρηματοοικονομική της Ισχύος (BFSR) σε C όπως επίσης και την πολύ μεγάλη πιθανότητα στήριξής της δεδομένου του μεγάλου μεριδίου της Τράπεζας στην εγχώρια τραπεζική αγορά».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σημαντικά βελτιωμένη πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους άντλησης κεφαλαίων, αλλά και στη μεγάλη διεύρυνση των θεσμικών επενδυτών που επενδύουν σε πιστωτικούς τίτλους της τράπεζας.