Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας η αυριανή

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 13:23

Στις 26 Απριλίου εορτάζεται από το 2002 η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με βασικό μήνυμα αυτή τη χρονιά την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης και μόνος αρμόδιος στην Ελλάδα για την προστασία των εφευρέσεων και των βιομηχανικών σχεδίων, με την υποστήριξη και ενθάρρυνση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, στηρίζει το μήνυμα αυτό, διοργανώνοντας «Ανοιχτή Ημέρα» για το κοινό στις 26 Απριλίου, από τις 9.00 έως τις 18.00, στα γραφεία του (Παντανάσσης 5 , Παράδεισος Αμαρουσίου).

Την ημέρα αυτή θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τον τρόπο που μπορεί να αντλήσει τεχνολογική πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων του ΟΒΙ και να παρακολουθήσει την επιστημονική λειτουργία του.

Την ίδια ημέρα, ο ΟΒΙ διοργανώνει ειδική εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής του. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές έννοιες της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, η κατανόηση της αξίας των ανθρώπινων επινοημάτων στην καθημερινή μας ζωή και την εξέλιξή της αλλά και η ενθάρρυνση της δημιουργικότητάς τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα