Ανοδος του χαλκού στο Λονδίνο

Μετά τη μείωση των αποθεμάτων, απώλειες σημειώνει το νικέλιο
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 13:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στο Λονδίνο, περιορίζοντας τις χθεσινές του απώλειες, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι οι πωλήσεις ήταν υπερβολικές μετά τη ζήτηση από την Κίνα και τη μείωση των αποθεμάτων που θα στηρίξουν την τιμή του μετάλλου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αγωγών. Πτωτικά κινήθηκε το νικέλιο.

Τα αποθέματα που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME) υποχώρησαν 1,8%, φθάνοντας στους 163.200 μετρικούς τόνους, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την ημερήσιά του έκθεση το Χρηματιστήριο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση των αποθεμάτων από τις 23 Μαρτίου. Τα αποθέματα του μετάλλου βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Δεκεμβρίου. Χθες, ο χαλκός υποχώρησε 2,4%, μετά την ανακοίνωση για τη μείωση της πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME αυξήθηκε 15 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 7.835 δολ. ο τόνος στις 10:32 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος το βιομηχανικό μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 24%.

Οι μεταλλουργίες αυξάνουν τη δυναμικότητά τους για να καλύψουν τη ζήτηση βιομηχανικών μετάλλων στην Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου. Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 11,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι εισαγωγές χαλκού και προϊόντων χαλκού της Κίνας αυξήθηκαν 58% το τρίμηνο, φθάνοντας στους 776.589 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο χυτήριο Ilo της Southern Copper Corp. στο Νότιο Περού, απέρριψαν την προσφορά της εταιρείας για τους μισθούς στις 20 Απριλίου, λέγοντας ότι ενδέχεται να κατέβουν σε απεργία πριν από τα τέλη αυτού του μήνα. Η Southern Copper είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο.

Επίσης στο LME, το νικέλιο υποχώρησε 350 δολ., φθάνοντας στα 47.350 δολ. ο τόνος, ενώ τα αποθέματα του μετάλλου στο Λονδίνο, αναρριχήθηκαν 12% φθάνοντας στους 4.842 τόνους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 23 Μαρτίου.

Το αλουμίνιο υποχώρησε 7 δολ., φθάνοντας στα 2.833 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος υποχώρησε 25 δολ., στα 3.710 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος σημείωσε απώλειες 5 δολ. φθάνοντας στα 1.965 δολ. ο τόνος και άνοδο 50 δολ. σημείωσε ο κασσίτερος, φθάνοντας τα 13.700 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα