Τσιτουρίδης: Δεν κινδυνεύει η περιουσία των Ταμείων

Ενταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 16:52
UPD:16:59

ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι «δεν κινδυνεύει η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων» και ότι «δεν χάνεται η σύνταξη κανενός πολίτη», έδωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Ο υπουργός έκανε παράλληλα λόγο «για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας που επιχειρούν κάποιοι, είτε γιατί δεν γνωρίζουν, είτε γιατί έχουν συμφέροντα».

Ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε επίσης ότι «ποτέ δεν έγινε σύσταση περί επενδυτικής συμπεριφοράς προς οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο», ενώ συμπλήρωσε ότι «αν κάποιοι αξιοποίησαν το παρωχημένο, παροπλισμένο θεσμικό πλαίσιο, θα τους βρούμε και θα πληρώσουν».

Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κυρίως της Μαρίας Δαμάνακη σχετικά με πολιτικές ευθύνες, ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε: «Η κυβέρνηση λειτουργεί κατά τρόπο ενιαίο και συλλογικό. Και ο πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις εδώ στη Βουλή και το υπουργείο Οικονομίας έδωσε και θα δώσει εξηγήσεις. Η κυβέρνηση και στο θέμα αυτό λειτουργεί συλλογικά και έχουμε την ευθύνη συλλογικά να ολοκληρώσουμε μια δουλειά που ξεκινήσαμε εδώ και καιρό».

Από την πλευρά της, η κ. Δαμανάκη χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσιτουρίδης, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σκοπό ούτε να λιθοβολήσει ούτε να χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήριο θύμα τον υπουργό Απασχόλησης, αλλά να αποκαλυφθούν οι ευθύνες του.

«Δεν τον θεωρούμε μόνο ή κύριο υπεύθυνο του σκανδάλου. Και ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, αλλά και τουλάχιστον ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας έχουν τις ίδιες ευθύνες. Αλλά κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσιτουρίδης σήμερα θέλησε να αποδείξει ότι όχι μόνο θέλει να είναι εξιλαστήριο θύμα, αλλά με υποκριτικό τρόπο θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του», τόνισε η κ. Δαμανάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα