Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 08:21

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μοναδική λύση για ΟΛΠ η παραχώρηση σε ιδιώτες. Η αδυναμία για επενδύσεις 400 εκ. οδηγεί το υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας σε διεθνή διαγωνισμό.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναβάθμιση 8 τραπεζών. Εύσημα σε ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Marfin, Κύπρου, ΑΤΕ, Εγνατία. Βελτιώνει την αξιολόγηση η Moody's.»

* ΚΕΡΔΟΣ: « Μας πνίγουν οι εισαγωγές. Κατά 500 εκατομμύρια ευρώ διευρύνεται κάθε μήνα το εμπορικό έλλειμμα.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ένας έπαινος και τρεις συστάσεις από την Κομισιόν. Εύσημα του Χοακίν Αλμούνια για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.»

Αναβάθμιση

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των βασικών οικονομικών μεγεθών των ελληνικών και των κυπριακών τραπεζών προχώρησε χθες ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Moody's. Η έκθεση της Moody's απονέμει εύσημα σε Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Marfin, Κύπρου, Αγροτική και Εγνατία. Η αναβάθμιση διευκολύνει τα πιστωτικά ιδρύματα στην άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό με καλύτερους όρους.»

Αλμούνια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «επαίνους για τη θεαματική μείωση του ελλείμματος, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και για την αύξηση των επενδύσεων, αλλά και συστάσεις για την έγκαιρη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, τη μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος του ισοζυγίου του Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια στο συνέδριο του υπουργείου Οικονομίας.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα