Bayer: Στα ύψη τα κέρδη το α' τρίμηνο από την εξαγορά της Schering

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 09:01

ΣΧΕΔΟΝ πέντε φορές αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Bayer AG, αποτέλεσμα της περυσινής εξαγοράς της Schering AG.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,8 δισ. ευρώ (3,8 δισ. δολ.) από 600 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λεβερκούζεν για τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23%, στα 8,3 δισ. ευρώ, μετά τις πωλήσεις σκευασμάτων που απέκτησε κατά την εξαγορά των 17 δισ. ευρώ της Schering. Η εταιρεία επεκτάθηκε για να ξεπεράσει την GlaxoSmithKline Plc και τη Novartis AG και να εξαρτάται λιγότερο από το σκέλος των χημικών που υπέφερε από το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών.

«Υπό το φως μιας επιτυχούς έναρξης το 2007, η Bayer επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική του συνόλου της χρήσης» αναφέρει η φαρμακοβιομηχανία στην ανακοίνωσή της. Τον Μάρτιο η Bayer είχε πει ότι οι πωλήσεις και τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, θα σημειώσουν άνοδο πλέον του 10% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα