Ericsson: 27% υψηλότερα κέρδη από το σκέλος κινητών

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 09:53

ΑΥΞΗΣΗ 27% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα κέρδη της Ericsson AB, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, μετά τον υπερδιπλασιαμό των κερδών στο venture κινητών τηλεφώνων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν φθάνοντας στα 5,82 δισ. σουηδικές κορώνες (865 εκατ. δολ.) ή 0,36 κορώνες ανά μετοχή από 4,58 δισ. κορώνες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 5,91 δισ. σουηδικές κορώνες. Αύξηση 7% σημείωσαν οι πωλήσεις, φθάνοντας στα 42,2 δισ. κορώνες.

Τα κέρδη από τα κινητά τηλέφωνα κινήθηκαν ανοδικά, καθώς το venture που δημιούργησε προ πέντε ετών η Ericsson με την Sony Corp., πούλησαν περισσότερα τηλέφωνα με οθόνες υψηλής πιστότητας και αναπαραγωγή μουσικής. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Carl-Henric Svanberg προχώρησε εξαγορές περίπου 6 δισ. δολ. σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Πριν από σήμερα οι μετοχές της Ericsson έχουν υποχωρήσει 4,5% το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι 12 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Dow Jones European Technology Index σημείωσε άνοδο 7,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα