China Molybdenum: Στα ύψη οι μετοχές κατά το ντεμπούτο τους

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 12:16

ΣΤΑ ΥΨΗ, την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, σημείωσαν οι μετοχές της China Molybdenum Co., η οποία άντλησε 7,37 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (943 εκατ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 60%, φθάνοντας στα 10,88 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 3:14 μ.μ., τοπική ώρα μετά την αναρρίχησή τους έως 66%. Η εταιρεία πούλησε 1,084 δισ. νέες μετοχές προς 6,80 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, όπως ανακοίνωσε χθες. Την προσφορά των μετοχών διαχειρίστηκε η Morgan Stanley και η UBS AG.

Η Molybdenum αποτελεί το 1% του όγκου των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ανοξείδωτου και 205 της αξίας του, λόγω των συγκριτικά υψηλών τιμών. Η τιμή του μολυβδενίου στην Κίνα, μία ημιτελή φόρμα του μετάλλου, αναρριχήθηκε 16% φέτος φθάνοντας στα 4.225 δολ. ο τόνος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Metal Bulletin.

H Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ανοξείδωτου ατσαλιού στον κόσμο, θα αυξήσει κατά πάσα πιθανότητα την παραγωγή της φέτος σε ποσοστό 37%, φθάνοντας τα 7,35 εκατ. μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών της αγοράς μετάλλων Heinz H. Pariser στις 21 Μαρτίου. Η παγκόσμια παραγωγή υπολογίζεται στα 31 εκατ. τόνους φέτος, υψηλότερη από τα 28 εκατ. τόνους που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με την ίδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα