Τέλος στις μεγάλες απώλειες της πλατίνας

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 12:55

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε στο Λονδίνο η πλατίνα, περιορίζοντας τις χειρότερες συνεχόμενες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά εβδομάδων, καθώς εικάζεται ότι το νέο επενδυτικό κεφάλαιο του πολύτιμου μετάλλου θα τονώσει τη ζήτηση από τους χρυσοχόους και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πτωτικά κινήθηκε το παλλάδιο.

Η πλατίνα σημείωσε απώλειες για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, μετά το κλείσιμό της σε επίπεδα ρεκόρ στις 20 Απριλίου. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν περισσότερη πλατίνα για να μειώσουν τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, καθώς οι κυβερνήσεις λαμβάνουν σκληρότερα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω από τους επενδυτές που αγοράζουν το νέο κεφάλαιο πλατίνας, σύμφωνα με χθεσινή πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών, GFMS Ltd. που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 6 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 1.306,50 δολ. η ουγγιά στις 9:50 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Την τελευταία φορά που οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν απώλειες επί τρεις ημέρες, ήταν στις αρχές του Μαρτίου.

Το παλλάδιο, συγγενές μέταλλο με την πλατίνα, υποχώρησε 3,50 δολ., ποσοστό 0,95, φθάνοντας στα 376,50 δολ. η ουγγιά. Η τιμή του αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών των 406,50 δολ. η ουγγιά τον Μάϊο του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα