Sanofi: Επένδυση 400 εκατ. ευρώ στα εμβόλια mRNA

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 11:52
UPD:11:53
REUTERS/Charles Platiau

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi θα επενδύσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ (476,4 εκατομμύρια δολάρια) στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας τεχνολογίες mRNA, τα οποία απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο γαλλικός γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας και ο Βρετανός ομόλογός του GlaxoSmithKline εξέπληξαν τους επενδυτές και τους πελάτες στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ανακοίνωσαν καθυστέρηση ενός έτους στην έναρξη του κοινού εμβολίου κατά της COVID, με βάση μια πιο συμβατική τεχνολογία.

Από τότε η Sanofi δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Pfizer και τη Moderna να κατασκευάσει δόσεις COVID-19 σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην κάλυψη της τεράστιας ζήτησης για τις δόσεις.

Η Sanofi πρόσθεσε την Τρίτη ότι το «Κέντρο Αριστείας mRNA» θα συγκεντρώσει περίπου 400 υπαλλήλους και αναμένεται να παράγει τουλάχιστον έξι κλινικά υποψήφια σκευάσματα έως το 2025.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι τεχνολογίες mRNA απέδειξαν τη δυνατότητα παράδοσης νέων εμβολίων γρηγορότερα από ποτέ», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Τουσάν, παγκόσμιος επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης στο Sanofi Pasteur.

«Ωστόσο, βασικοί τομείς καινοτομίας, όπως η θερμοσταθερότητα και οι βελτιώσεις ανοχής, θα είναι κρίσιμοι για να ξεκλειδώσουν τις εφαρμογές του mRNA σε ρουτίνα εμβολιασμού κατά ενός ευρύτερου συνόλου μολυσματικών ασθενειών και σε όλες τις ηλικίες», πρόσθεσε.

Η Sanofi εργάζεται επίσης σε υποψήφιο εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 με την αμερικανική εταιρεία Translate Bio, για το οποίο έχει ξεκινήσει κλινικές δοκιμές.

Οι δύο ομάδες, οι οποίες συνεργάζονται από το 2018, ξεκίνησαν επίσης μια κλινική δοκιμή Φάσης Ι νωρίτερα αυτό το έτος, αξιολογώντας ένα ερευνητικό εμβόλιο με βάση το mRNA κατά της εποχικής γρίπης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα