Rinker: Μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 08:51

ΜΕΙΩΣΗ 11%, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Rinker Group Ltd., της εταιρείας υλικών κτιρίων της Αυστραλίας, που συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Cemex SA του Μεξικό.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 190 εκατ. δολ. ή 21,3 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 214 εκατ. δολ. ή 24 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 10%, φθάνοντας στο 1,12 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Rinker σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στη 1:16 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, στα 18,66 δολ. Αυστραλίας η μία. Από τον Οκτώβριο του 2006 όταν η Cemex του Μεξικό έκανε προσφορά 13 δολ. ανά μετοχή για την εξαγορά της Rinker, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 35%.

Η Rinker, της οποίας τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης αυξήθηκαν 5,7%, φθάνοντας στα 782,4 εκατ. δολ., είπε ότι τα καθαρά κέρδη το 2008 ενδέχεται να διατηρηθούν αμετάβλητα ή να μειωθούν 10% εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση στην αγορά κατοικιών.

Η προσφορά εξαγοράς, που αξιολογεί την Rinker στα 15,3 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, έχει την κυβερνητική έγκριση των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Η προσφορά λήγει στις 18 Μαΐου.

Η Cemex θέλει να αγοράσει τη Rinker για να αποκτήσει δραστηριότητες στη Φλόριντα, την Αριζόνα και τη Νεβάδα, τις αμερικανικές πολιτείες των οποίων οι πληθυσμοί αυξάνονται ταχύτερα.

Σύμβουλος της Rinker είναι η UBS AG, ενώ η Cemex προσέλαβε την Citigroup Inc. και την JPMorgan Chase & Co. για συμβούλους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα