Sika: 19% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο, από τις κατασκευές

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 08:59

ΑΥΞΗΣΗ 19% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Sika AG, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χημικών κτιρίων στον κόσμο, αποτέλεσμα του ήπιου καιρού και την ανάπτυξης των κατασκευών στην Ανατολική Ευρώπη.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 987 εκατ. ελβετικά φράγκα (817 εκατ. δολ.) από 829 εκατ. φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας. Κατά μέσον όρο τέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της θα υπερέβαιναν τα 951 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Sika είπε στις 9 Μαρτίου ότι χρειάζεται να αυξήσει την παραγωγή της και ενδέχεται να χρησιμοποιήσει έως 850 εκατ. ελβετικά φράγκα σε μετρητά, αλλά και πιστώσεις για την χρηματοδότηση εξαγοράς ανταγωνίστριας «μεσαίου μεγέθους], Η εταιρεία μάχεται της μεγαλύτερης χημικής εταιρείας στον κόσμο, BASF AG για μερίδιο αγοράς στην αγορά χημικών κτιρίων ύψους 13 δισ. ευρώ, μετά την εξαγορά του σκέλους χημικών κτιρίων της γερμανικής Degussa AG/

Η Sika, που ιδρύθηκε το 1910, αγόρασε την ελβετική ανταγωνίστριά της, Sarna Kunstoff AG το 2005, προσθέτοντας στη γκάμα των προϊόντων της και άλλα.

Τα έσοδα στο σκέλος κατασκευών αυξήθηκαν 21%, ενώ η ανάπτυξη του βιομηχανικού σκέλους ήταν 14%. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε απόλυτα στοιχεία για τα σκέλη της.

Φέτος, οι μετοχές της Sika σημείωσαν άνοδο 26%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,3 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα