Sulzer: Μεγαλύτερη προσφορά στα 2,2 δισ. δολ. για την Bodycote

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 11:36

ΣΤΗ βελτίωση της προσφοράς της για την εξαγορά της Bodycote International Plc στο 1,11 δισ. λίρες (2,2 δισ. δολ.) μετά από τις προηγούμενες τέσσερις προσεγγίσεις που απορρίφθηκαν από τη βρετανική εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων, έκανε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αγωγών στον κόσμο, Sulzer AG.

Η Sulzer, που εδρεύει στην Ελβετία, αύξησε την προσφορά της στις 344,5 πένες ανά μετοχή από 332 πένες στις 18 Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η προσφορά είναι 49% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Bodycote στις 25 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν ενημερωθεί ότι αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Η Sulzer έχει προθεσμία μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας να κάνει μία τελική προσφορά ή να αποχωρήσει.

Οι μετοχές της Bodycote σημείωσαν άνοδο 2 πένες, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 317 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει το 1 δισ. λίρες στερλίνες. Οι μετοχές της ελβετικής Sulzer, υποχώρησαν 0,8%, φθάνοντας στα 1.684 ελβετικά φράγκα η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 6,1 δισ. ελβετικά φράγκα (5 δισ. δολ.).

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας έθεσαν προθεσμία μέχρι σήμερα στις 5 μ.μ. το απόγευμα (ώρα Αγγλίας), εκτός και εάν η Bodycote συμφωνήσει για παράταση. Ο εκπρόσωπος της Bodycote, Jon Simmons, είπε ότι η εταιρεία θα σκεφθεί την ανακοίνωση που έγινε και θα απαντήσει στη συνέχεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα