Bank of China: Περισσότερα δάνεια, 19% υψηλότερα κέρδη

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 12:54

ΑΥΞΗΣΗ 18%, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για δάνεια και οικονομικά προϊόντα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, Bank of China Ltd.,

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 11,7 δισ. γιουάν (1,5 δισ. δολ.) ή 0,05 γιουάν ανά μετοχή από 10 δισ. γιέν ή 0,05 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενη στοιχεία βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων.

Οι κινεζικές τράπεζες αύξησαν τα δάνεια κατά μέσον όρο σε ποσοστό 6,2% το πρώτο τρίμηνο όπου η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ταχύτερο από ότι αναμενόταν ρυθμό, 11,1%. Επίσης εισπράττουν μεγαλύτερες αμοιβές από την πώληση οικονομικών προϊόντων, όπως αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς ο δείκτης CSI 300 του Χρηματιστηρίου της Κίνας, αναρριχήθηκε 70% φέτος.

Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 65% πέρυσι, φθάνοντας στα 42,8 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Η Bank of China είπε ότι το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 31%, φθάνοντας στα 34,4 δισ. γιουάν, από το προηγούμενο έτος.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας αυξήθηκαν 5,1%, στα τέλη του προηγούμενου έτους, φθάνοντας στα τέλη Μαρτίου στ 5,6 τρισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα