Υποχώρησε ο χρυσός στο Λονδίνο

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 13:56

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε οκτώ εβδομάδες οδεύει να σημειώσει ο χρυσός στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι η υποχώρηση του δολαρίου, τόνωσε τη ζήτηση για αμερικανικές μετοχές ως εναλλακτική επένδυση. Πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι.

Ο χρυσός, 2,8% χαμηλότερα αυτήν την εβδομάδα, είχε τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τις 2 Μαρτίου, χθες. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), αναρριχήθηκε δεύτερη φορά σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς το αδύναμο δολάριο τόνωσε την ελκυστικότητα των αμερικανικών μετοχών για τους ξένους επενδυτές.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση στο Λονδίνο υποχώρησε 1,90 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 672,85 δολ. η ουγγιά στις 9:43 π.μ., τοπική ώρα. Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε 4 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 13,28 δολ. η ουγγιά.

Τυπικά ο χρυσός ακολουθεί ανάλογη πορεία με το πετρέλαιο και αντίθετη με το δολάριο. Σήμερα ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε διϋλιστήριο απειλώντας την παραγωγής και απεργία στην Ευρώπη, που ώθησε τα συμβόλαια της βενζίνης στα υψηλότερα επίπεδα για όγδοη ημέρα.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3616 ανά ευρώ. Στις 25 Απριλίου άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ του 1,3666.

Η επίδοση του χρυσού ενδέχεται επίσης να συνδέεται με τις εικασίες στην αγορά ότι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης πούλησαν 76 τόνους χρυσού τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Σε ετήσια βάση επιτρέπεται να πουλήσουν 500 τόνους χρυσού, οπότε 76 τόνοι σε πέντε εβδομάδες είναι σημαντική ποσότητα, σχολίασαν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα