Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά την άνοδό του στα 66,46 δολ. το βαρέλι
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 07:03

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την άνοδό του την εβδομάδα που πέρασε, όταν ανακαλύφθηκαν συνωμοσίες για επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, αυξάνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι οι προμήθειες από τη Μέση Ανατολή ενδέχεται να επηρεαστούν.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο πλέον του 2% στις 27 Απριλίου, μετά τη σύλληψη 172 ανθρώπων από τις δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών βάσεων. Οι τιμές σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5% μέσα στην εβδομάδα, καθώς η ζήτηση – πάνω από τον μέσον όρο – και τα προβλήματα σε διϋλιστήρια με πυρκαγιές, ώθησαν υψηλότερα κατά 15% τις τιμές της βενζίνης για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 66,33 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:27 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 1,40 δολ., ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 66,46 δολ. το βαρέλι στις 27 Απριλίου, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2006.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 68,30 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 11:27 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Η Σαουδική Αραβία, είναι η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο και ηγείται του ΟΠΕΚ που αντλεί περίπου το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα