ICICI: Η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών σε τρία χρόνια

Μετά την ανακοίνωση για πώληση μετοχών
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 08:50

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών ετών, οδεύουν να σημειώσουν οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Ινδίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ICICI Bank Ltd., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι το σχέδιο πώλησης μετοχών 200 δισ. ρουπίες (4,9 δισ. δολ.) θα μειώσει τις αποδόσεις για τυς επενδυτές, καθώς η ανάπτυξη των κερδών περιορίζεται.

Οι μετοχές της ICICI υποχώρησαν έως 9,6%, στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Στις 28 Απριλίου η τράπεζα είπε ότι θα πουλήσει μετοχές ίσες με το 20% της τράπεζας στο εσωτερικό και το εξωτερικό τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη πώληση από ινδική εταιρεία. Επίσης η τράπεζα ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο χαμηλότερα κέρδη από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το 2005 η ανακοίνωση της ICICI για την πώληση μετοχών συνέβαλαν στη μεγαλύτερη πτώση των μετοχών της σε 16 μήνες. Οι μετοχές της τράπεζας από τότε έκαναν ράλι μεγαλύτερο του 77%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 20 δισ. δολάρια.

Σήμερα οι μετοχές της ICICI υποχώρησαν έως 89,55 ρουπίες, φθάνοντας στις 844,1 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση των μετοχών από τις 17 Μαΐου του 2004, ημέρα κατά την οποία είχαν σημειώσει απώλειες 9,9%. Οι μετοχές της τράπεζας διαπραγματεύθηκαν στις 863 ρουπίες η μία στις 10:40 π.μ., τοπική ώρα, 7,6% χαμηλότερα έναντι απωλειών 1% του δείκτη του Χρηματιστηρίου Sensitive.

H ICICI ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν 4,4%, φθάνοντας στα 8,25 δισ. ρουπίες, χαμηλότερα των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα είναι 9,27 δισ. ρουπίες. Τα έσοδα αυξήθηκαν 29%, φθάνοντας στα 51,8 δισ. ρουπίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα