Telkom Indonesia: Υψηλότερο κόστος, 12% χαμηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 09:04

ΜΕΙΩΣΗ 12% εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της PT Telekomunikasi Indonesia, της μεγαλύτερης εταιρείας της Ινδονησίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, καθώς το υψηλότερο κόστος της χρήσης δικτύων ανταγωνιστριών της, ισοσταθμίζει την άνοδο των συνδρομητών στο σκέλος κινητής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, γνωστής ως Telkom, μειώθηκαν στα 3,04 τρισ. ρουπίες (335 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 3,46 τρισ. ρουπίες πριν από ένα έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κόστος αυξήθηκε μετά την αλλαγή των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον τρόπο που υπολογίζουν τις αμοιβές για τη χρήση των δικτύων η μιας της άλλης. Η Telkom είπε τον Μάϊο του προηγούμενου έτους ότι αλλάζει τις αμοιβές, οι οποίες θα οδηγήσουν στη μείωση 3% των κερδών της. Η άνοδος των δαπανών είναι κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερη των προηγούμενων προβλέψεων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος ερευνών της PT Trimegah Securities, Arhya Satyagraha.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, ως ποσοστό επί των εσόδων, μειώθηκαν 6,6% εξ αιτίας του υψηλότερου κόστους χρήσης δικτύων, σκέλος που αποτελεί το 20% των πωλήσεων της εταιρείας, ηλικίας 100 ετών.

Οι μετοχές της Τelkom, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει την αντίστοιχη των τριών μετά από αυτήν μεγαλύτερων εταιρειών των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Τζακάρτα, υποχώρησαν 1,4%, φθάνοντας στις 10.600 ρουπίες στις 10:22 π.μ. στη Τζακάρτα, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα