Κινήσεις χωρίς κατεύθυνση

«Πολύ φθηνές» οι μετοχές σύμφωνα με τους αναλυτές
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 00:01

ΧΩΡΙΣ κατεύθυνση κινήθηκαν τα αμερικανικά blue chip όμως οι οιωνοί για τη Wall Strret είναι πολύ καλοί, καθώς αναλυτές της Traxis Partners LLC εκτιμούν ότι ο Dow Jones μπορεί να αυξηθεί μέχρι 19% το τρέχον έτος και ισχυρίσθηκαν ότι οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών είναι «πολύ φθηνές» συγκριτικά με άλλες κατηγορίες ενεργητικού.

Η έντονη δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων απέτυχε να αντισταθμίσει την αρνητική επιρροή από την ανακοίνωση αποθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, ενώ ο Nikkei έκλεισε με απώλειες. Οι περισσότερες αγορές στην Ευρώπη και στην Ασία παρέμειναν κλειστές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχασαν το μεγαλύτερο μέρος αρχικών κερδών τους και καθώς τα νέα για διάφορες συμφωνίες εξαγορών επισκιάσθηκαν από οικονομικά στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά ακινήτων και ανοδικό πληθωρισμό.

Πτώση σημείωσε και η βρετανική χρηματιστηριακή αγορά λόγω ανησυχιών ότι η αμερικανική επιβράδυνση θα εξατμίσει τις εταιρικές κερδοφορίες στη βιομηχανία. Ο δείκτης FTSE 100 έχασε 0,5% κλείνοντας στις 6419,6 μονάδες.

Οι ενδείξεις επιβράδυνσης στην αγορά στέγης και υψηλότερου πληθωρισμού μπορεί να διακινδυνεύουν ένα ράλι το οποίο οδήγησε τον δείκτη Standard & Poor΄s 500 σε άνοδο 4,3% τον Απρίλιο, καταγράφοντας τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από το 2003.

Η μετοχή της Dow Jones- εταιρεία που εκδίδει τη Wall Street Journal απογειώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1980 μετά τις δηλώσεις του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, της News Corp. ότι προσφέρεται να την αγοράσει την Dow Jones, για 60 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Liz Claiborne έχασαν 20% καθώς ανακοίνωσε ραγδαία πτώση 65% των κερδών πρώτου τριμήνου και προέβλεψε απρόσμενη πτώση των ετησίων κερδών της.

Η μετοχή της P&C κινήθηκε επίσης πτωτικά καθώς η κερδοφορία της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας τροφίμων δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της δεν ήταν σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις αναλυτών.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε για δεύτερη ημέρα, με απώλειες 0,72% στις 17.274,98 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα