Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Sumitomo Metal Mining Co., μετά την άνοδο των τιμών του χαλιού, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Zinifex Ltd. και της Oxiana Ltd., ότι η ζήτηση των μετάλλων είναι ισχυρή.

Οι μετοχές της BHP, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index. Οι μετοχές της JFE Holdings Inc. led steelmakers higher on speculation rising prices for their products signal profit will increase.

Ο MSCI Asian index αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 145,94 μονάδες στις 11:02 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά την νωρίτερη υποχώρησή του έως 0,1%. Ο δείκτης διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων χθες, μετά από τρίτη ημέρα απωλειών 1,2%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 17.312,03 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδιζε 0,1%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης και της Toyota, συμμετείχαν τα μέγιστα στην πορεία του Topix μετά την υποχώρηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της ταλαντευόμενης εμπιστοσύνης των καταναλωτών και της ανόδου των τιμών της βενζίνης.

Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές, ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την προσφορά του Rupert Murdoch περίπου 5 δισ. δολ. για την εξαγορά της Dow Jones & Co. Νωρίτερα οι μετοχές σημείωναν απώλειες μετά τις εκθέσεις για τις πωλήσεις κατοικιών και τη βιομηχανική παραγωγή, που σηματοδότησαν ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται ενώ ανοδικά κινείται ο πληθωρισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα