Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μεγαλύτερη η εξάρτηση από τραπεζικό δανεισμό. Αύξηση 32,9% σημείωσαν το 2006 τα χρηματοοικονομικά έξοδα των επιχειρήσεων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τουρκικός ιός στην αγορά. Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις ανησυχούν. Πολιτική κρίση και απρόβλεπτες εξελίξεις στην Τουρκία φοβίζουν και τη Σοφοκλέους".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Κύμα φορολογικών ελέγχων στις εισηγμένες εταιρείες. Η υστέρηση των δημόσιων εσόδων ενεργοποιεί τον φορολογικό μηχανισμό".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δημόσιες δαπάνες και έσοδα σε λάθος πορεία. Υψηλότερο κατά 35,7% ήταν το δημόσιο έλλειμμα στο α' τρίμηνο".

Τραπεζικός δανεισμός

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Τραπεζικός δανεισμός και αύξηση επιτοκίων "απειλούν" τη χρηματοοικονομική θέση των ελληνικών επιχειρήσεων, κατάσταση η οποία ενδέχεται να γίνει ακόμη δυσμενέστερη λόγω της προεξοφληθείσας, έως τον Ιούνιο, νέας ανόδου των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρηματοοικονομικά έξοδα των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 32,9% το 2006 σε σχέση με το 2005, λόγω αύξησης του τραπεζικού δανεισμού κατά 14,1% και ανόδου των επιτοκίων κατά 91 μονάδες βάσης".

Φορολογικός έλεγχος

Το ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "Με ελέγχους της εφορίας σε μεγάλες εισηγμένες εταιρείες συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων στη σκιά του σκανδάλου των ομολόγων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ήδη εντολή στις φορολογικές αρχές να διενεργήσουν γενικό φορολογικό έλεγχο στις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες, με προτεραιότητα σε εκείνες που έχουν να ελεγχθούν πάνω από δύο χρόνια".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα