Credit Suisse: 5% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Από την αγοραπωλησία μετοχών και τις αμοιβές
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 08:39

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 5%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Credit Suisse Group, αποτέλεσμα των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,73 δισ. ελβετικά φράγκα (2,24 δισ. δολ.) από 2,6 δισ. ελβετικά φράγκα πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 2,64 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο Brady Dougan, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή από τον Oswald Gruebel αυτήν την εβδομάδα, επέβλεψε την άνοδο 27% των κερδών το τρίμηνο στο σκέλος των μετοχών, μετά τα κέρδη ρεκόρ που πραγματοποίησε πέρυσι. Οι πέντε μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες των ΗΠΑ, με πρώτη την Goldman Sachs Group Inc., πραγματοποίησαν συνδυασμένα κέρδη ρεκόρ ύψους 9,7 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν άνοδο 21% το τελευταίο δωδεκάμηνο, διπλάσια από την άνοδο 9,5% των μετοχών της UBS AG, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αύριο η UBS ενδέχεται να ανακοινώσει μείωση 5,7% των καθαρών της κερδών, στα 3,3 δισ. ελβετικά φράγκα, από πέρυσι, όταν τα κέρδη της συμπεριελάμβαναν και 290 εκατ. ελβετικά φράγκα από την πώληση μιας ελβετικής εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας.

Τον Ιανουάριο η Credit Suisse ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αγορά ιδίων μετοχών αξίας έως 8 δισ. ελβετικών φράγκων μέσα σε τρία χρόνια και απαξίωσε 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα για πιθανές εξαγορές στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα