ΕΛΠΕ: Διαβουλεύσεις για τη διάθεση των προϊόντων του ΟΚΤΑ

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 09:30

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2007. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα conference call με τους αναλυτές, ενώ οι οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευθούν στον ημερήσιο τύπο της Παρασκευής 11 Μαΐου 2007.

Εξάλλου σε ότι αφορά στην εμπλοκή που υπήρξε με τις εξαγωγές προϊόντων του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ στα Σκόπια (θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ.), προς τα Σκόπια πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου της θυγατρικής Μιχάλη Μυριάνθη προς τις αρχές του Κοσσόβου και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατέληξαν στην αποδέσμευση περίπου 100 βυτιοφόρων που παρέμεναν στα σύνορα ΠΓΔΜ-Κοσόβου, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην ημιαυτόνομη περιοχή.

Ως γνωστόν το πρόβλημα με τις εξαγωγές καυσίμων, προέκυψε από την αιφνιδιαστική απόφαση των αρχών του Κοσσόβου και συγκεκριμένα των υπηρεσιών προστασίας καταναλωτή, να επιβάλουν στην περιοχή ποιοτικές προδιαγραφές στα εισαγόμενα καύσιμα, αντίστοιχες με αυτές της Ε.Ε. τις οποίες, για την ώρα τουλάχιστον, δεν καλύπτει η παραγωγή του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ.

Μέχρι στιγμής η δραστηριοποίηση του κ. Μυριάνθη σε ΠΓΔΜ και Κόσοβο, είχε ως αποτέλεσμα την απεμπλοκή των βυτιοφόρων που βρίσκονταν σε αναμονή, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς οι αρχές του Κοσσόβου, μέχρι στιγμής, εμμένουν στην απόφασή τους για αποκλεισμό από την αγορά τους, καυσίμων με προδιαγραφές που ισχύουν για της χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σημειώνεται τέλος ότι το διυλιστήριο ΟΚΤΑ, εξάγει στο Κόσσοβο, περίπου το ένα τρίτο της συνολικής του παραγωγής που ανέρχεται σε 900.000 τόνους ετησίως.

Μ.ΚA.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα