Allianz: 80% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 09:40

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 80%, αποτέλεσμα της πώλησης μεριδίων της στη Γερμανία, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Allianz SE.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,2 δισ. ευρώ (4,35 δισ. δολ.) από 1,78 δισ. ευρώ, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Κατά μέσον όρο 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg μέσω τηλεφώνου ή e-mail, προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα ήταν 2,4 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael Diekmann, επιθυμεί να αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη κατά μέσον όρο 10% ετησίως έως το 2009. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, είναι η αναδιοργάνωση σε όλη την Ευρώπη, αγοράζοντας μικρότερους επενδυτές στην Assurances Generales de France μετά από παρόμοιες εξαγορές μειοψηφιών στην ιταλική RAS Holding SpA.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη αυξήθηκαν από την πώληση μεριδίων σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Bayerische Motoren Werke AG, της Munich Re και της KarstadtQuelle AG, που βοήθησαν την Allianz να εξισορροπήσει το κόστος από την εξαγορά της λοιπού μεριδίου της AGM με έδρα το Παρίσι, αλλά και των αποζημιώσεων από την χειμερινή καταιγίδα «Kyrill».

Tα συνολικά κέρδη από τις επενδύσεις κεφαλαίου ήταν περίπου 2 δισ. ευρώ το τρίμηνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Allianz. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,4%, φθάνοντας στα 2,9 δισ. ευρώ.

Η καταιγίδα που έπληξε ολόκληρη την Ευρώπη τον Ιανουάριο, ενδέχεται να κόστισε στην Allianz περίπου 350 εκατ. ευρώ, προ φόρων σε καθαρές απαιτήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές της ασφαλιστικής εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 7,6% από την έναρξη του έτους, έναντι ανόδου 4,5% των μετοχών των 29 εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index και ανόδου 11% των μετοχών της δεύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, της γαλλικής Axa SΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα