Toyota, Honda: Αδύναμη η οικονομία των ΗΠΑ μείωση πωλήσεων

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 10:42

ΜΕΙΩΣΗ για πρώτη φορά σε δύο χρόνια σημείωσαν οι μηνιαίες πωλήσεις της Toyota Motor Corp. στις ΗΠΑ, όπως της Honda Motor Co. και της Nissan Motor Co. τον Απρίλιο, καθώς η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και η αύξηση των τιμών της βενζίνης, περιόρισαν τη ζήτσηη.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 4,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος για την Toyota, 9,1% για την Honda και 18% για τη Nissan, τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Το μερίδιο αγοράς των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών μειώθηκε 0,1%, φθάνοντας στο 39,6%, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2006.

Οι αγοραστές έγιναν πιο διστακτικοί να δαπανήσουν χρήματα καθώς η εμπιστοσύνη καταναλωτών μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών.

Η μέση τιμή της απλής βενζίνης ανά γαλόνι ήταν 2,965 δολ. χθες, 11% υψηλότερη από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την American Automobile Association. Στην Καλιφόρνια, τη μεγαλύτερη αγορά μεταξύ των λοιπών πολιτειών των ΗΠΑ, η μέση τιμή ήταν 3,414 δολ. από 3,26 δολ. πριν από ένα μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον περασμένο μήνα στο 1,34 εκατ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης 9,5% των πωλήσεων της General Motors Corp. της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και 13% των πωλήσεων της Ford Motor Co. Ανοδο 1,2% σημείωσαν οι πωλήσεις της DaimlerChrysler AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα