Ημερίδα για την προώθηση του ελαιόλαδου στο εξωτερικό

Στις 3 Μαΐου
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 13:02

Ημερίδα με αντικείμενο την προώθηση τού ελληνικού ελαιόλαδου και της ελιάς στις διεθνείς αγορές διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) την Πέμπτη 3 Μαΐου 2007 και ώρα 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. στην αίθουσα Κρανιδιώτη του ΥΠΕΞ.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Γεν. Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Γεώργιος Κωστιάνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. ¶ρης Κεφαλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθεί η έκδοση με έρευνες αγοράς για 33 ξένες αγορές, που κατήρτισαν τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις Πρεσβείες μας στις χώρες αυτές, και θα γίνουν ομιλίες και εισηγήσεις για το ελαιόλαδο και την ελιά στις ξένες αγορές.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή «έξτρα παρθένου» ελαιόλαδου. Συγκεκριμένα το 80% της συνολικής παραγωγής ελληνικού ελαιόλαδου χαρακτηρίζεται ως «έξτρα παρθένο».

Επίσης κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου και την δεύτερη στην παγκόσμια παραγωγή επιτραπέζιων ελαιών.

Το 65% της εγχώριας παραγωγής διεκδικούν η Πελοπόννησος και η Κρήτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα