Από αύριο οι δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 16:16

Από αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, εκπνέουν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων από 3.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως επίσης και για φορολογούμενους με εισοδήματα και από μισθούς ή συντάξεις.

Οι προθεσμίες κλιμακώνονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και η διαδικασία ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου. Δέκα ημέρες θα κερδίσουν όσοι επιλέξουν την υποβολή μέσω Διαδικτύου. Για παράδειγμα φορολογούμενος που το ΑΦΜ του λήγει σε 1 υποβάλλει αύριο στην ΔΟΥ τη δήλωσή του, ενώ μέχρι τις 13 Μαϊου με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το υπουργείο Οικονομίας εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων σε 14 σημεία των φορολογικών δηλώσεων, στα οποία κάθε χρόνο εντοπίζονται τα περισσότερα λάθη που μπορεί να κοστίσουν σε ταλαιπωρία ή πρόστιμα.Οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν τις αλλαγές των προσωπικών στοιχείων και τις αλλαγές στα ατομικά τους στοιχεία ή στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Οι αποδείξεις για έκπτωση δαπανών (ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα, κ.α.) για να ληφθούν υπόψη ως εκπιπτόμενες θα πρέπει με τη δήλωση να συνυποβληθούν δικαιολογητικά.

Για την απόδειξη της καταβολής των τόκων στεγαστικών δανείων προς απόκτηση πρώτης κατοικίας, απαιτείται σχετική βεβαίωση από το πιστωτικό ίδρυμα.

Τέλος, για το οικονομικό έτος 2007 έχουν υποχρέωση να υποβάλουν το έντυπο Ε9 όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που την 1η Ιανουαρίου 2007 έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσα στο έτος 2006, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2007 έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους ή στην οικογενειακή τους κατάσταση και τα νομικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2007 έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους όπως έχουν δηλωθεί στο Ε9 των προηγουμένων ετών 2005 και 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα