«Η ΑΤΕbank έχει αγοράσει 7 δομημένα ομόλογα εξωτερικού, κάτω του αρτίου»

Ανακοίνωση της τράπεζας
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007 21:59

«Η ΑΤΕbank με επανειλημμένα αναλυτικά δελτία Τύπου έχει παράσχει κατά καιρούς πλήρη στοιχεία και πληροφορίες και έχει δηλώσει ρητά και ξεκάθαρα την αλήθεια για τις τοποθετήσεις των διαθεσίμων της σε διάφορα επενδυτικά προϊόντα.

Με την προσπάθεια επαναφοράς στην επικαιρότητα αστήρικτων και παρωχημένων δημοσιευμάτων και την ατυχή προσπάθεια σύνδεσης των τοποθετήσεων της με το όλο θόρυβο που συντηρείται για το δομημένο ομόλογο, η ΑΤΕbank, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή σύγχυσης, σκόπιμης ή μη, δηλώνει τα εξής:

1. Ουδέποτε η ΑΤΕbank αγόρασε επενδυτικά προϊόντα μέσω ξένων ενδιάμεσων εταιρειών. Τα προϊόντα αυτά αγοράστηκαν απευθείας από έγκυρες ξένες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες και παρείχαν την εγγύηση του κεφαλαίου.

2. Στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας υπάρχουν 7 δομημένα ομόλογα εξωτερικού, τα οποία έχουν αγοραστεί το 2004 και 2005 σχεδόν στο σύνολό τους κάτω του αρτίου και πάντως σε καμία περίπτωση άνω του αρτίου.

3. Η μέση ετήσια απόδοση σε τόκους των δομημένων ομολόγων, από την κτήση τους μέχρι σήμερα, υπερβαίνει το 5%. Οι αποδόσεις των τοποθετήσεων στα hedge funds ανέρχονται συνολικά μέχρι σήμερα στο ποσό των 22 εκ. €, ενώ οι αποδόσεις στις τοποθετήσεις σε equity funds ανέρχονται μέχρι σήμερα άνω του 30%.

4. Τέλος, με τις μέχρι σήμερα αποδόσεις, σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στην πιο δυσμενή θεωρητική περίπτωση, συμπεριλαμβανομένων και των λογιστικών αποτιμήσεων των δομημένων ομολόγων, η Τράπεζα συνολικά, έχει καθαρό θετικό αποτέλεσμα που υπερβαίνει το ποσό των 4 εκ.€, το οποίο προσμετράται στα ίδια κεφάλαιά της.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία αντικατοπτρίζονται πλήρως στις εκάστοτε δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας που ελέγχονται από τους Ορκωτούς λογιστές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα