Ράλι από τα εταιρικά κέρδη

Σε νέο υψηλό ρεκόρ το βαρόμετρο των αμερικανικών blue chip
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 00:01

ΡΑΛΙ πυροδότησαν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ οι προσδοκίες για τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων οι οποίες σε συνδυασμό με το κύμα νέων ενθαρρυντικών εταιρικών κερδοφοριών οδήγησαν τους χρηματιστηριακούς δείκτες κοντά σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Οι «ταύροι» των χρηματιστηρίων οδήγησαν ενδοσυνεδριακά το βαρόμετρο των αμερικανικών blue chip στη Wall Street, σε νέο υψηλό ρεκόρ, στις 13.238,13 μονάδες, στον απόηχο της προσφοράς εξαγοράς που κατέθεσε η News Corp του μεγιστάνα των Μέσων Επικοινωνίας Ρούπερτ Μέρντοχ για τον όμιλο Dow Jones, έναντι 5 δισ. δολαρίων.

Ο Dow ενισχύθηκε στις 20 από τις 23 συνεδριάσεις σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αλληλλουχία κερδών από το 1968. Παράλληλα «ράλι» ανόδου πραγματοποίησαν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές μετά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της British Sky Broadcasting και της Novo Nordisk.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 1.577,1 μονάδες αλλά κάτω από το υψηλό ρεκόρ εξαετίας των 1.585,1 μονάδων που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

Η πρόταση εξαγοράς του Ρούπερτ Μέρντοχ, του μεγιστάνα των ΜΜΕ ύψους 5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του αμερικανικού ομίλου Dow Jones, στηρίζει τις αγορές, καθώς η εν λόγω κίνηση του Μέρντοχ ανοίγει την πόρτα και σε άλλους υποψήφιους, όπως τις General Electric, ιδιοκτήτριας του CNBC, Washington Post, Gannett, αλλά και Google.

Η αξία των εξαγορών και των συγχωνεύσεων στην Ευρώπη έχει φτάσει τα 949,5 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους έναντι 1,6 τρισ. δολαρίων το 2006.

Από τις 19 εταιρείες του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 50 που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, οι 13 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη αναμένεται να ενισχυθούν κατά 5% το 2007, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Η BSkyB, η μεγαλύτερη εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης στη Βρετανία έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3 1/2 ετών.

Η Novo Nordisk, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ινσουλίνης παγκοσμίως, πλησίασε σε ιστορικά υψηλά. Ο Nikkei κέρδισε 0,69% στις 17.394,92 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα