Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 07:59

* ΕΞΠΡΕΣ: «Εργαλείο για επενδύσεις το χωροταξικό τουρισμού. Ο Γ. Σουφλιάς δημοσιοποίησε χθες το σχέδιο με το οποίο δημιουργούνται περιοχές ανάπτυξης».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέος τουριστικός χάρτης. Κίνητρα για πρότυπους οικισμούς. Στο ισπανικό μοντέλο στηρίζεται το χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Αλλάζουν όλα στον τουρισμό. Τα πάνω - κάτω φέρνει στις επενδύσεις το ειδικό χωροταξικό σχέδιο».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χωροταξικός χάρτης για την τουριστική δόμηση. Ποιες κατασκευές θα επιτρέπονται σε όλη τη χώρα».

Τουριστική δόμηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «από 50 έως 100 μέτρα, ανάλογα με το ύψος της ακτής, ορίζεται η ελάχιστη απόσταση από τον αιγιαλό για δόμηση τουριστικών εγκαταστάσεων σε πρώτη φάση και με προοπτική να επεκταθεί στη συνέχεια στο σύνολο των κατασκευών. Αυτό προβλέπει το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, στην οποία 1 εκατ. Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δεύτερη κατοικία».

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ προσθέτει ότι «σημαντικά πολεοδομικά κίνητρα για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλών προδιαγραφών και πολυτελών παραθεριστικών οικισμών, προβλέπει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Γ. Σουφλιάς. Εκτιμάται ότι περίπου 1 εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα