Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον χαλκό

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 08:08

ΑΝΟΔΟ,, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε ο χαλκός στη Ν. Υόρκη, μετά τις παραγγελίες των βιομηχανιών στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, σηματοδοτώντας ισχυροποίηση της ζήτησης του μετάλλου που χρησιμοποιείται σε αγωγούς και καλώδια.

Οι παραγγελίες των βιομηχανιών αυξήθηκαν 3,1% τον Μάρτιο, μετά την αύξηση κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Ο χαλκός, που σε γενικές γραμμές κινείται παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη, έχει σημειώσει άνοδο 27% φέτος, παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ο χαλκός για παράδοση τον Ιούλιο, σημείωσε άνοδο 1 σεντ, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 3,6445 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Οι παραγγελίες για αρχικά μέταλλα σημείωσαν άνοδο 3% τον Μάρτιο, μετά την συρρίκνωσή τους κατά 3,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν τον Μάρτιο 2,2%. Χθες, το Institute of Supply Management είπε ότι ο βιομηχανικός δείκτης αυξήθηκε στο 54,7 τον Απρίλιο, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.

Νωρίτερα οι τιμές υποχώρησαν έως 0,6% καθώς εικάζετο ότι η απεργία μεταλλωρύχων στο Περού, στην τρίτη χώρα παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, θα λάβει σύντομα τέλος.

Στο London Metal Exchange (LME), ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 35 δολ. ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 7.995 δολ. ο μετρικός τόνος. Στις 11 Μαΐου του 2006 ο χαλκός αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα