UBS: 7% χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 08:32

ΜΕΙΩΣΗ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, UBS AG, αποτέλεσμα των χαμηλότερων εσόδων από τις επενδύσεις σε υποδομές.

Τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν στα 3,28 δισ. ελβετικά φράγκα (2,70 δισ. δολ.) από 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της UBS που εδρεύει στη Ζυρίχη. Κατά μέσον όρο οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 3,3 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η UBS, με επικεφαλής τον Peter Wuffli, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό με τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες, που εμφάνισε συνδυασμένα κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, ύψους 9,7 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της Credit Suisse Group της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, αυξήθηκαν 5%.

Τα έσοδα από επενδύσεις με σταθερή απόδοση μειώθηκαν 7% φθάνοντας στα 2,27 δισ. ελβετικά φράγκα, εν μέσω δύσκολων συνθηκών στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 8,7% το τελευταίο δωδεκάμηνο, υστερώντας της ανόδου 20% των μετοχών της Credit Suisse και της ανόδου 16% της γερμανικής Deutsche Bank AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα