Βρετανία: Συνδέεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών με την κρίση στις προσλήψεις;

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 19:07
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού για το υγειονομικό προσωπικό των οίκων ευγηρίας στη Βρετανία απειλεί να τρομάξει τους νέους αιτούντες για εργασία και να εμβαθύνουν την κρίση στελέχωσης του κλάδου, προειδοποίησε ένας εκπρόσωπος της βιομηχανίας.

Το υγειονομικό προσωπικό διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του εάν δεν έχει εμβολιαστεί εντός 16 εβδομάδων βάσει των κυβερνητικών σχεδίων για υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο πρόεδρος της Independent Care Group, Μάικ Πάντζαμ, δήλωσε την Τετάρτη ότι μια τέτοια πολιτική διατρέχει τον κίνδυνο να αποβάλει τους επίδοξους εργαζομένους από την ένταξή τους στον τομέα ο οποίος αντιμετωπίζει έλλειψη περίπου 120.000 υπαλλήλων.

«Είμαι απογοητευμένος που θα καταστεί υποχρεωτικός γιατί πιστεύω ότι η πειθώ παρά ο εξαναγκασμός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. «Το προσωπικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας [και] αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Αν και ήθελε να εμβολιαστεί όλο το προσωπικό του κλάδου, ο Πάγκνταμ είπε ότι πολλοί είχαν «θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς λόγους» για να μην το κάνουν. Τα κέντρα φροντίδας ενδέχεται να πληγούν με νομική δράση για άδικες απολύσεις, πρόσθεσε.

«Νιώθουμε σαν να δίνουμε δύο μάχες», είπε. «Ο Covid-19 που είναι το κρίσιμο κομμάτι, αλλά και η κυβέρνηση. . . που δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν την κοινωνική φροντίδα», εξήγησε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα